Jedzenie fit do pracy

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że zrobię takiego sposobie informację dla mojej dziewczyny. W systemach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze częstego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo wartościowe danie, ale te trudne w wykonaniu, ponieważ małże trzeba wiedzieć dobrze usmażyć, aby wyciągnąć spośród nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest nieco mierny. W wartości mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż obecne istniałoby około prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na te sandżaki. Że miałem problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, przecież nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i idziemy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której zapewne nie mam). Postanowiłem, że dostarczę te małże w otoczeniu warzyw. Jednakże zapomniałem, że potrzeba też warzywa najpierw zdjąć i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo czasu było coraz mniej a ja byłem daleko w polu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że dotarłem na bliski palec... No, tylko jak ważny klient nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem stanowił właściwie strzał w dziesiątkę. Nie nieco, że zaoszczędziłem kilka minut na krojeniu to też nie musiałem bać się o nasze bycie przy użyciu szatkownicy. Jeżeli to wszystko istniałoby obecnie gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się właśnie tak jak na obrazku ze karty internetowej, na której znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a potem tylko doprawiłem. Na deser miałem zrobione już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się aby to dokonać dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - te chwila minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Dziewczyna była zaskoczona i duża podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.